OKAMOTO Yoko
Department Hiroshima shudo University The Faculty of Health Sciences Position Professor |
|
Language | English |
Publication Date | 2012/07 |
Type | Other works |
Title | Dynamic characteristics of baby food and dietary education for the weaning period |
Contribution Type | Co-Authored Publication |
Journal | Abstracts Book Research Papers ⅩⅩⅠⅠ |
Journal Type | Another Country |
Publisher | World Congress International Federation for Home Economics 〔Melbourne, Australia〕 |
Volume, Issue, Pages | pp.198 |
Author and coauthor | Y. Okamoto, K. Yoshida 共著 |
Details | 保育所や家庭内で手作りされている離乳食および市販ベビーフードの物性を測定し、市販ベビーフード使用の際の問題点を明らかにした。手作り離乳食と市販離乳食の力学的特性を比べると、手作り離乳食の方が市販離乳食より、粘性率や破断応力値が大きく、「硬い」ことが示された。とくに離乳9か月頃になると、市販離乳食は、手作りのものに比べて、非常に軟らかく、噛む力をつけるには、好ましくないと考えた。
[担当部分:研究計画立案,実験,総括を担当] |