OKAMOTO Yoko
   Department   Hiroshima shudo University  The Faculty of Health Sciences
   Position   Professor
Language English
Publication Date 2004/08
Type Other works
Title The Dietary Habit of Soybeans and their Processed Products in the Chugoku and the Shikoku Areas ― A Comparison between the Early Showa Era and the Present ―
Contribution Type Co-Authored Publication
Journal IFHE 2004 Post-Congress on Japanese Food Culture
Journal TypeJapan
Publisher The Japan Society of Cookery Science
Volume, Issue, Pages pp.29-30
Number of pages 2
Author and coauthor S. Imada, Y. Ikawa, Y. Okamoto 共著
Details 豆・いも類の利用状況について、中国・四国9県の42地域に在住する479名を対象として質問紙調査を行った。調査データを統計処理して、中国・四国地方における豆・いも類利用の特徴を明らかにした。特に、大豆および大豆加工品について食文化的考察を加えた。
[担当部分:聞き取り調査、広島県2地域の総括を担当]