OKAMOTO Yoko
Department Hiroshima shudo University The Faculty of Health Sciences Position Professor |
|
Language | English |
Publication Date | 2004/08 |
Type | Other works |
Title | The Dietary Habit of Soybeans and their Processed Products in the Chugoku and the Shikoku Areas ― A Comparison between the Early Showa Era and the Present ― |
Contribution Type | Co-Authored Publication |
Journal | IFHE 2004 Post-Congress on Japanese Food Culture |
Journal Type | Japan |
Publisher | The Japan Society of Cookery Science |
Volume, Issue, Pages | pp.29-30 |
Number of pages | 2 |
Author and coauthor | S. Imada, Y. Ikawa, Y. Okamoto 共著 |
Details | 豆・いも類の利用状況について、中国・四国9県の42地域に在住する479名を対象として質問紙調査を行った。調査データを統計処理して、中国・四国地方における豆・いも類利用の特徴を明らかにした。特に、大豆および大豆加工品について食文化的考察を加えた。
[担当部分:聞き取り調査、広島県2地域の総括を担当] |