KIMURA Yasumi
Department Hiroshima shudo University The Faculty of Health Sciences Position Professor |
|
Date | 2013/09 |
Presentation Theme | A survey of new year ceremonial dishes in Japan-part 1. Toso, Zoni and Iwai-zakana |
Conference | 第20回国際栄養学会議(IUNS 20th International Congress of Nutrition) |
Conference Type | International |
Presentation Type | Speech (General) |
Contribution Type | Collaborative |
Venue | スペイン グラナダ (Granada Congress Centre) |
Publisher and common publisher | Yasumi Kimura, Kayoko Ishii, Hiroko Kuwada, Chisako Takahashi, S. Hiramatsu, Michiko Fuchigami |
Details | 日本における正月料理に関する調査
その1 屠蘇、雑煮、祝い肴 正月料理に関する全国調査の結果、雑煮は現在も過程で調理されているが、屠蘇と祝い肴については、多くの家庭で購入したものを食していることが明らかになった。;主催者:国際栄養学会 |